keskiviikko 11. huhtikuuta 2018

Kesä tulee!

Talvi alkaa taittua ja uusi ajokausi alkaa ihan kohta. Pyörä on talvehtinut taas tuossa omassa verstaassa. Syksyllä laitoin lisäaineen bensiinin sekaan ja löysäsin akunkengän irti. Myös öljyhuollon tein silloin. Tammikuun lopulla latasin akun ja käytin pyörää käynnissä.
Muuten talvi meni moottoripyöräilyn osalta lehtiä ja nettiä katsellessa. Viime viikonloppuna Jyväskylän mp-näyttely oli herääminen talviunilta.
Viime syksyn Keski-Euroopan reissulla kypärä meni rikki. Talvi on ollut aikaa katsastaa seuraaja viisi vuotta palvelleelle HJC RPHA Max:lle. Kypärässä on ollut Scala Riderin G9x -kypäräpuhelin ja satunnaisesti toimintakamera. Sekä kypärään että kypäräpuhelimeen olen ollut tyytyväinen. G9x vaati aikansa oppia, mutta sen jälkeen ollut tyydyttävällä tasolla. Laitteessa on ohjelmistovikoja ja välissä voi mennä jumiin, mutta toipuu viimeistään USB-johdon kytkennän antamalla resetillä.
Kypärän suhteen päädyin Schuberthin C4:een. Kypärään valmiiksi asennetut kuulokkeet ja mikki johtivat myös kypäräpuhelimen uusintaan. Mieli olisi tehnyt hankkia puhelimen advanced-malli, mutta tässä kohtaa sain itseni tyytymään standard-malliin. Esitteiden mukaan ero on radion ja kantaman osalta. Sitä en vielä ole päässyt testaamaan, että parittuuko ko Senan valmistama kypäräpuhelin Garminin Virb Ultra30 -toimintakameran kanssa kuten G9x teki.