perjantai 4. maaliskuuta 2016

Ekseli-sedät moottoripyörää ostamassa

Käytetyn moottoripyörän ostamisessa on tunnistettavissa useita eri tyylisuuntia. Vaikka ostopäätös viime kädessä tehdään tunteella, edustaa sitä edeltävä prosessi ihmisen "kokonaisminää". On tyyppi joka "ostaa suhauttaa" - pitää saada pyörä niin ostetaan joku johon on joskus ihastunut tai mp-innostuksen iskiessä kaverien suosituksen perusteella "sopii aloittelijalle" tai "sopii juuri sinulle". Siitä harrastus lähtee tai sitten se toisen kesän lopuksi myydää kun ei tullut ajettua tai "ei ollutkaan mun juttu mutta pitihän se kokeilla". Jos se ei lopahtanut, sitten ajellaan sillä tai pitää saada isompi tai uudempi. Rahamiehet aloittaa ostamalla kaupasta uuden pyörän, ajovarusteet, kypäräpuhelimet, navit jne. Ja samallalailla se voi lopahtaa jo vaikka samana kesänä, mutta rahamiestä se ei harmita. Seiskööt tallissa tai sitten myydään pois se kunhan vain eroon pääsee.

Ekseli-sedillä ostopäätöstä edeltää viikkojen, jopa kuukausien Nettimoton seuraaminen. Automaattisten hakuagenttien lähettämien ilmoitusten perusteella ylläpidetään excel-taulukkoa, josta sitten saa kaikenlaista käppyrää ja lukujoukkoa - niinkuin se muka johtaisi jotenkin parempaan lopputulokseen. Joidenkin mielestä rasittavia äijiä, jotka ei osaa päättää vaan muka yrittävät tehdä viisaan valinnan. Vaimoväellä ehtii prosessin kestäessä palaa hermot useaan otteeseen ja huokailevat, että osta jo joku tai ainakin lopeta tuo Nettimoton tuijottaminen.

Mutta olipa niin taikka näin, tänään teimme pyhiinvaellusmatkan eteläiseen Suomeen ja tullessamme toimme  Jaskalle tulevaa kesää varten menopelin. Ostoa seuraava krapula alkoi jo kotimatkalla, mutta hyvät kaupat tuli ja menopeliä on pitkäksi aikaa. Kunnes kuume taas uusii tai into hiipuu!

torstai 3. maaliskuuta 2016

Blogittamaan

Kait se on tätäkin kokeiltava, bloggausta siis. Huolimatta siitä, että bloggaus tuntuu lähtökohtaisesti lapselliselta ajatukselta 40v ikäpyykin ohittaneesta miehestä (sitä se myös ehkä on, mutta sillä ei ole väliä). Joku psykologi voi analysoida kun tällaiseen olen ryhtynyt ja ruotia näitä kirjoituksia ja niiden perusteella yrittää tulkita ja ymmärtää minua - ei se mitään. Jos hyvän diagnoosin teet niin kuulisin mielelläni.

Tähän blogiin ajattelin kirjailla ajatuksia ja kokemuksia muutama vuosi sitten alkaneeseen moottoripyöräharrastukseen liittyen. Ehkä vain öljynvaihdoista tai bensiinin kulutuksesta.. no ei. Ne ei kiinnosta itelläkään. Ehkä sen sijaan kommelluksista ja säätämisestä mitä touhuun liittyy kun äijälauma rupeaa ryhtymään moottoripyöräilijöiksi!

Parin viime kesän aikana on tullut muutama reissu tehtyä samassa elämäntilanteessa olevien, mp-harrastukseen joko hiljakkoin tai kauan sitten innostuneiden kavereiden kanssa. Ensi kesälle on alettu suunnittelemaan Norjan reissua, ja oikeastaan jo ollaan aika pitkällä kun on varauksiakin jo reissuun liittyen tehty. Muiden blogeja ja artikkeleita on tullut lueskeltua ja reissuihin saanut vinkkejä - niin notta miksei niitä omia kokemuksiaan jakais.

Näillä mennään, katotaan kertyykö tänne mitään vai oliko tämä tässä - aika näyttää..