tiistai 19. heinäkuuta 2016

Reissukuume nousee

Kesän moottoripyöräreissu lähestyy! Talven aikana sitä on suunniteltu ja viikonloppuna laitetaan toteutukseen. Isolla porukalla ollaan lähdössä liikkeelle, 7 pyörää ja kolmessa niistä kyytiläinen mukana. Useampaankin oli alunperin lähdössä takapenkkiläinen, mutta kevään myötä on joko into hiipunut tai tullut järki päähän.
Ajatus pidemmästä reissusta heräsi kesän 2015 reissulla Turun saaristoon. Heinäkuun lopun helteisenä perjantai-iltapäivällä lähdettiin Jyväskylästä liikkeelle ja takaisin samassa paikassa olimme sunnuntaina. Mittariin kertyi hieman yli 1000 km ja kokemuspuolella huikeat ajoreitit ja maisemat saaristossa. Porukalla kun lähdetään niin mukaan mahtuu monenlaista luonteenpiirrettä. Siitä huolimatta homma pysyi hyvin paketissa ja intoa tuntui löytyvän vaikka pidempäänkin reissuun.


Ajokauden päättäjäisillallisella Amarillossa ajatus seuraavan kesän seikkailusta nousi esiin ja päätimme, ettei se jää suunnitteluasteelle.
Tammikuussa 2015 istuimme porukalla alas ja hahmottelimme ajatusta reissusta. Vatuloinnin lopputuloksena löimme lukkoon toteutusajankohdan ja karkean ajomäärän. Tässä vaiheessa osa lähtijöistä olisi halunnut mennä pohjoiseen ja osa etelään. Molempiin suuntiin tehtiin karkea reittisuunnitelma ja loppujen lopuksi valinta tehtiin äänestämällä. Lähtijöiden lukumäärä oli vielä avoin, mutta jotain 5 ja 10 väliltä. Ja näin ison porukan ollessa kyseessä, ajattelimme että lienee syytä varata majoitukset ja mahdolliset laivamatkat hyvissä ajoin. Samalla lukittui myös se, että kelin mukaan ei voipäivämatkaa suunnitella - mennään seuraavaan paikkaan satoi tai paistoi.
Maaliskuun loppuun mennessä oli alustavat lähtijät tiedossa. Majoitusvaraukset tehtiin Booking.com:n kautta ja laivaliput varattiin suoraan liikennöivältä yritykseltä.
Suunnittelut tehty ja pyörät on huollettu. Matkakertomuksia on luettu ja yritetty valmistautua - viime kädessä mennään tilanteen mukaan.